Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a depus la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) cereri în contextul concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general la care a participat pentru funcție deplină. Acestea urmează să fie examinate de membrii CSP în ziua de luni, 26 februarie curent, o dată cu aprobarea rezultatelor concursului public pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general.

Ion Munteanu a precizat că a depus la CSP două cereri, una prin care a cerut eliberarea copiilor fișelor de evaluare a candidaților, completate de membrii CSP, iar a doua – publicarea lor pe site-ul CSP. Procurorul general interimar a menționat că nu are niciun dubiu referitor la „corectitudinea acordării punctajului”, notează zdg.md

„Solicit eliberarea copiilor fișelor de evaluare a membrilor CSP în raport cu mine, precum și a celorlalți candidați și publicarea acestora pe sursele publice. Vreau să fie făcută publică acordarea notelor către candidații la funcția de procuror general de către membrii CSP (…). La moment nu am niciun fel de dubiu despre corectitudinea acordării punctajului, doar vreau să mă conving că punctajul este acordat corect, echivalent în raport cu celelalte medii acordate de către ceilalți membri. Doar vreau să mă conving că lucrurile sunt exact așa cum au fost anunțate din toate punctele de vedere. Nu intenționez să contest. Sunt în regulă cu rezultatele anunțate de CSP”, a declarat Ion Munteanu.

Pe 22 februarie 2024, în ședința CSP s-a desfășurat proba de interviu a candidaților în cadrul concursului pentru funcția de procuror general. Procurorul anticorupție Octavian Iachimovschi a obținut cel mai mare punctaj și a fost propus să fie evaluat de Comisia Vetting. Dacă va promova evaluarea, va fi numit în funcția de procuror general.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE