R. Moldova reprezintă un loc sigur pentru orice investiție în domeniul energetic, iar Ministerul Energiei este ferm angajat în promovarea proiectelor și investițiilor în sectorul energetic. Declarația a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, la cea de-a doua ediție a Forumului Economic de la Chișinău, cu genericul „Investiții, Inovare, Integrare Europeană”, care a întrunit circa 300 de companii din Republica Moldova, România, Polonia și Italia.

„Ne străduim să creăm un mediu favorabil pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor energetice inovatoare care să contribuie la diversificarea surselor de energie și la creșterea eficienței energetice. Vrem să ne asigurăm că Republica Moldova devine o destinație atractivă pentru investitorii din domeniul energetic, oferindu-le certitudinea că vor avea parte de condiții stabile și transparente pentru desfășurarea afacerilor” a subliniat Victor Parlicov.

Potrivit unui comunicat, ministrul a menționat și proiectele investiționale în sectorul energetic, inclusiv interconectarea rețelelor de energie electrică și gaze, modernizarea sistemelor de alimentare cu energie termică, și a evidențiat programul de investiții în eficiența energetică a clădirilor, dar şi licitații pentru producătorii de energie eoliană și solară la preț fix. Câștigătorii acestor licitații vor avea posibilitatea de a vinde energia produsă la prețul licitat pentru o perioadă de 15 ani.

Ministrul Energiei a anunțat și despre lansarea primelor Sandbox-uri în domeniul energetic, care vor servi drept spații de testare pentru inovații în energie. Prin acest program se urmărește atragerea investitorilor străini în R. Moldova, sprijinirea start-up-urilor locale și business-urilor mici și mijlocii în eforturile lor de a testa noi idei și tehnologii într-un mediu specializat.

În acest sens, Victor Parlicov a invitat investitorii interesați să exploreze oportunitățile de business din sectorul energetic și să se alăture eforturilor Ministerului Energiei pentru construirea unui viitor sustenabil și prosper pentru R. Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE