În preajma zilei de naștere a poetului nepereche, Grigore Vieru, în Chișinău, vor fi organizate diverse evenimente culturale pentru a-i comemora memoria. Astfel, începând de joi, 11 februarie și până duminică, 14 februarie, ziua în care ar fi împlinit 75 de ani, poetul, vom avea parte de multe evenimente.
Sesiunea evenimentelor o va deschide concertul în memoria poetului, cu genericul ”Strigat-am către tine”, joi, 11 februarie, care va dura și în seara zilei de vineri, cu începere de la ora 18:00, la Palatul Național.
”Am ținut foarte mult să realizez dorința lui Grigore, care spunea mereu, când era încă în viață, că vrea să realizeze două concerte mari, unul la Chișinău și altul la București. Cred că este de datoria mea și ar fi un mare păcat dacă nu i-aș îndeplini dorința”, a spus, pentru Politik, Raisa Vieru.
Menționăm că la 21 mai 2009 a fost organizat un concert asemănător la București.
Toate piesele interpretate vor fi pe versurile poetului. În program vor evolua: Mihai Volontir, Mihai Munteanu, Ion Suruceanu, Ștefan Petrache, Iurie Sadovnic, Natalia Barbu, Cătălin Josan, Fuego, Mihai Ciobanu, Adriana Ochișanu, orchestra Lăutarii, conducător Nicolae Botgros, orchestra simfonică națională a Companiei Teleradio Moldova, condusă de Gheorghe Mustea, corala ”Vocile primăverii”, cond. artistic Ștefan Andronic, invitat special Michael Kleitman, un bun prieten al poetului, etc.  
Mai jos vedeți programul desfășurării evenimentelor.
Vineri, 12 februarie
La ora 12.00 va avea loc dezvelirea bustului poetului Grigore Vieru, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.
Sâmbătă, 13 februarie
La ora 11.00 se va desfășura conferinţa ştiinţifică internaţională „Grigore Vieru – 75 de ani de la naştere”, organizată de Academia de Ştiinţe a Moldovei.
La ora 15.00 va fi inaugurată expoziţia de artă cu genericul „Chipul tău fără seamăn”, organizată de Primăria municipiului Chişinău, Muzeul Naţional de Artă şi Muzeul Literaturii Române “M. Kogălniceanu”.
Duminică, 14 februarie
La ora 11.00 se vor depune flori şi vor fi recite poezii la bustul poetului Grigore Vieru, de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.
La ora 14.00 va avea loc un spectacol literar-muzical cu genericul „Nu sunt singur”, organizat de Primăria municipiului Chişinău şi Sala cu Orgă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE