Planul de măsuri cu genericul „Stop accidentelor rutiere – viaţa are prioritate” este pus în aplicare începând de astăzi, 15 martie și va dura până pe 25 martie, anunță serviciul de presă de la MAI.
Proiectul are ca scop sporirea eficienţei respectării Regulamentului circulaţiei rutiere, reducerii gravităţii consecinţelor accidentelor de circulaţie prin aplicarea mijloacelor de securitate pasivă şi sporirii nivelului de disciplină al tuturor participanţilor la trafic.
În acest context, pe întreg teritoriul ţării oamenii legii în comun cu reprezentanţii Camerei de Licenţiere şi Ministerul Educaţiei vor organiza controale inopinate la agenţii economici, care prestează servicii în domeniul instruirii candidaţilor în conducători auto.
Totodată, va fi orientată activitatea poliţiei rutiere la depistarea şi documentarea cazurilor de amplasare a publicităţii ilegale pe unităţile de transport.
În perioada 15-21 martie pe întreg teritoriul ţării se va desfăşura operaţiunea „Viteza”, iar pe 22-29 martie concursul republican săptămânal al tinerilor agenţi ai circulaţiei rutiere cu genericul „Circulaţie învăţăm, accidente evităm”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE