Ministerul Justiţiei vrea să modifice o prevedere din Codul de procedură penală. Amendamentul care va fi propus de Guvern și care urmează să fie adoptat de Parlament se referă la o normă care crează impedimente procurorilor în procedura de punere sub învinuire.
 
Mai precis este vorba de eliminarea unor carențe din legislație privind procedura de punere sub învinuire în lipsa persoanei, inclusiv judecarea cauzei în lipsa inculpatului, pentru cazurile în care persoana se eschivează de la urmărirea penală sau de la participarea la procesul de judecată. Totodată, proiectul de lege urmărește instituirea unui mecanism care va asigura implementarea unor garanții procesuale specifice unui proces penal echitabil.
 
Anterior, reprezentanții procuraturii anticorupție au declarat că în cadrul investigării dosarelor de rezonanță legate de frauda bancară și de Laundromat procurorii de caz se confruntă cu dificultăți în procesul instrumentării cauzelor penale. Unul din aceste impedimente ar fi imposibilitatea  judecării cauzei în lipsa inculpatului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE