Zece primari aleși pe lista PSRM au anunțat aderarea la Mișcarea Pentru Popor cu scopul de a impune guvernarea să îndeplinească solicitarea celor aproape 800 de mii de oameni, care au semnat inițiativa achitării integrale a facturilor pentru lunile de iarnă.

E vorba de primari din sate ale raioanelor Soroca, Cantemir, Sîngerei, Comrat, Briceni, Căușeni și Drochia, notează newsmaker.md

„Inițiativa Mișcării Pentru Popor a fost susținută anterior de alte câteva sute de aleși locali – primari, consilieri locali, municipali și raionali. În susținerea acestei inițiative a aderat miercuri, 15 martie, și deputatul independent Alexandr Nesterovschi, care astăzi deja este alături de popor, în stradă”, anunță Mișcarea pentru Popor.

Mișcarea  face apel către toate forțele de opoziție, atât cele parlamentare, cât și cele extraparlamentare, să susțină cerința legală a cetățenilor de a obliga guvernarea să achite integral facturile pentru lunile de iarnă.

Deputatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a anunțat, pe 16 martie – înainte de ședința Parlamentului, despre înregistrarea unui proiect de lege cu privire la achitarea facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă. Potrivit parlamentarei, „sunt bani în Moldova”, iar dacă inițiativa eșuează reprezentanții partidului își rezervă „apărarea drepturilor cetățenilor prin toate mijloacele legale”.

„Vreau să menționez că formațiunea noastră niciodată nu a promovat populisme”, a precizat Tauber.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE