De mâine, 20 iulie, sociologul român Dan Dungaciu, își va începe activitatea de consilier prezidențial pe problema integrării europene.
”Ceea ce îi lipseşte Republicii Moldova sau cred ceea ce se construieşte acum în Republica Moldova este o Republică Moldova în care opţiunea europeană devine instituţionalizată”, a precizat Dungaciu.
”Republica Moldova este, dacă îmi pemiteţi comparaţia, ca un tren care e aşezat pe calea ferată dar o cale ferată cu un cartament european, nu sovietic şi care merge într-o direcţie bine stabilită. Iar locomotiva nu se mai poate întoarce în stânga nici în dreapta, nici înapoi indiferent cine o conduce”, a mai spus profesorul universitar la facultatea de Sociologie din București, care a solicitat și a obținut cetățenia R. Moldova.
“Am primit cetățenia Republicii Moldova cu naturalețe, la fel cum cetățenii moldoveni primesc cetățenia română. Dincolo de acest lucru, Republica Moldova devine pentru mine și un proiect profesional. Lucrurile din acest punct de vedere trebuie luate la pachet”, a precizat Dan Dungaciu, dupa ce a primit documentul oficial, înmânat de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.
Dan Dungaciu este cunoscut în R. Moldova ca și analist politic și publicist. Iar de mai mulți ani scrie editoriale pentru cotidianul ”Timpul de dimineață”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE