Chiar dacă nu este o fiinţă, soarele îşi va găsi şi el sfârşitul la un moment dat, anunţă specialiştii.
Experţii susţin că soarele nu va străluci la nesfârşit, însă ultimele zile ale astrului vor fi peste cinci miliarde de ani, iar atunci, evenimentul va fi cu adevărat impresionant. Până atunci însă, specialiştii explică modul în care va arăta acest sfârşit, luând ca punct de reper alţi aştri.
Renumitul fotograf pasionat de corpuri cereşti Bill Snyder a reuşit să imoralizeze nebuloasa „Dumbbell - un nor de resturi de stele -, care oferă o imagine cutremurătoare despre „chinurile morţii" din propriul nostru sistem solar, scrie „The Daily Mail".
„Întreaga cantitate de gaz şi de praf care apare în această imagine a existat în interiorul astrului. Nebuloasa «Dumbbell» se află la aproximativ 1360 de ani lumină depărtare de Pământ, însă este o ţintă vizibilă cu binoclul sau chiar şi cu un telescop", spune Snyder.
El explică şi faptul că atunci când stelele mor, straturile exterioare cu gaz „explodează" şi formează un nor imens de „flăcări", poziţionat spre nucleul stelei moarte.
Se presupune că atunci când va muri, Soarele va înflori într-o nebuloasă similară astrului surprins de fotograful Snyder.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE