Echipa portalului informațional Politik.md se alătură grupului de jurnaliști care cer demisia președintelui Curții Supreme de Justiție Ion Muruianu, după ce sâmbătă, 13 februarie, el i-a numit pe reprezentanții presei ”câini turbaţi, care devin periculoşi pentru societate prin minciunile pe care le răspândesc”.
Totodată, Politik.md se arată nedumerită de reticența Președintelui interimar Mihai Ghimpu în a propune includerea pe ordinea de zi a Parlamentului, în ședința de joi, a demisiei lui Ion Muruianu.
După cum ne-a informat ministrul Justiției Alexandru Tănase, din punct de vedere legal, nu există nici un fel de restricții de a include această chestiune pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului.    
Ghimpu, însă, spune că nu poate satisface cererea grupului de jurnalişti pe motiv că în această etapă, examinarea comportamentului lui Muruianu ţine de competenţa Consiliului Superior al Magistraturii. 
Deși, Muruianu a venit cu scuzele de rigoare la adresa jurnaliștilor, nu considerăm că acest gest diminuează impactul declaraţiei sale asupra dreptului jurnaliştilor de liberă exprimare şi asupra actului justiţiei în Republica Moldova. De aceea, ne considerăm îndreptățiți să insistăm ca, prin toate metodele legale, să fie inclusă, pe ordinea de zi a ședinței plenare din săptămâna curentă, demiterea lui Ion Muruianu din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție.
Ieri, 15 februarie, președintele Parlamentului Mihai Ghimpu a primit solicitarea jurnaliștilor, a semnat-o şi expediat-o Curţii Supreme de Justiție, pentru a fi examinată, în conformitate cu legea.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE