Municipalitatea va reconecta instalaţiile cu verde intermitent la drepta a semafoarelor de la intersecţiile străzilor şi va continua amplasarea de noi obiective de acest fel, în scopul degajării traficului rutier din capitală. Atitudinea Primăriei Chişinău în acest sens vine ca urmare a aprobării de către Guvern a unei hotărâri privind fluidizarea traficului, prin amplasarea săgeţii cu verde intermitent la drepta.
Astfel, ieri, în cadrul şedinţei operative, primarul general, Dorin Chirtoacă a solicitat Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie, repunerea în funcţiune a obiectivelor de semafoare cu verde intermitent la drepta, care au fost oprite în vară din cauza neajustării noii metode la Regulamentul Circulaţiei Rutiere. Totodată, edilul-şef a solicitat continuarea lucrului în vederea ampasării semafoarelor cu verde intermitent la celelalte intersecţii, pentru a asigura fluidizarea traficului.
De menţionat că municipalitatea a început instalarea semafoarelor menţionate în primăvara curentă. În prezent la cele mai aglomerate intersecţii din Chişinău sunt amplasate 11 astfel de obiective. Din acestea - 7 au fost deconectate, iar 4 - au rămas să funcţioneze.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE