Secretarul General al Consiliului Europei Trobjorn Jagland în cadrul întrevederii de miercuri, 5 mai cu preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu şi-a exprimat încrederea că o soluţie pentru depăşirea crizei constituţionale va fi identificată.
La rândul său, Mihai Ghimpu a accentuat faptul că AIE îşi va respecta angajamentul de integrare a Republicii Moldova în structurile europene. Totodată, în opinia sa, trebuie create mecanisme pentru evitarea pe viitor a unor asemenea situaţii de criză, acesta fiind şi scopul vizitei delegaţiei Republicii Moldova la Consiliul Europei - de a identifica o soluţie viabilă care ar fi acceptată atât de către Alianţă, cât şi de către PCRM, se arată într-un comunicat remis presei de serviciul de presă al Parlamentului.
Mihai Ghimpu a lansat o invitaţie Secretarului General de a vizita Republica Moldova şi a încerca împreună de a găsi un consens cu fracţiunea PCRM.
Pe parcursul zilei de 5 mai, de asemenea, sunt preconizate întrevederi cu dl Mateo Sorinas, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Gianni Buquiccio, Secretar General al Comisiei de la Veneţia şi Thomas Hammarberg, Comisar pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei.
Din componenţa delegaţiei Republicii Moldova, care efectuează o vizită la Consiliul Europei, fac parte Ion Pleşca, preşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Aurel Băieşu, vicepreşedintele acestei comisii, precum şi ministrul Justiţiei Alexandru Tănase.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE