Patru sportivi din republica noastră sunt prezenți la un puternic turneu internațional de scrimă rezervat sportivilor în vârstă până la 23 de ani, care are loc în acest week-end la Heidenheim (Germania).
Din lotul tricolorilor, Serghei Petrușenco și Boris Paghiev reprezintă Centrul de pregătire a loturilor naționale (CPLN), iar Constantin Postovan și Vasile Mândrescu sunt de la Școala de Scrimă.
Potrivit regulamentului, în prima etapă cei 123 de scrimeri au fost divizați în 16 serii preliminare, din care 91 norocoși urmau să se califice în runda secundă preliminară. Ulterior se dispută meciuri eliminatorii, anunță fencingworldwide.com.
Reprezentanții Școlii de scrimă au evoluat mai slab în prima etapă și au fost eliminați din concurs după dispute cu adversari din Belgia, Germania și Austria.
Petrușenco și Paghiev, însă au avut o prestație mai bună și au acces mai departe după ce au repurtat 3 și, respectiv, 7 victorii în câte 7 meciuri disputate.
Cei doi echipieri de la CPLN au continuat seria victoriilor și în runda a doua, ambii obținând calificarea în faza eliminatorie care se va desfășura duminică. Astfel, Boris Paghiev se va confrunta cu reprezentantul gazdelor de origine poloneză Florian Blasczyk, iar Serghei Petrușenco va încrucișa spada cu belgianul Hans Joaquim Lecocq.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE