CNA cercetează 7 inspectori vamali și persoane fizice pentru mită de până la 1000 de dolari. Ofițerii CNA au descins în această dimineață cu percheziții la Aeroportul Interanțional Chișinău. Au fost efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă și corupere activă. Acțiunile de urmărire penală au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor – inspectori vamali ai Postului Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău și persoane fizice.

Potrivit CNA, inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din Republica Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

În urma perchezițiilor, trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți 4 inspectori vamali sunt cercetați în stare de libertate.

Acțiunile de urmărire penală continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău. De asemenea, Serviciul Vamal a acordat suport în documentarea cazului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE