Comuniştii sunt indecişi. Cel puţin aşa au declarat mai mulţi deputaţi comunişti. Fracţiunea nu a luat o decizie deocamdată în ce priveşte alegerea preşedintelui, dar lasă de înţeles că vor anticipate. Nici oferta lui Marian Lupu lansată săptămâna trecută nu a fost studiată, susţin deputaţii comunişti.
„Fracţiunea încă nu a decis ce vom face la 7 decembrie. Se studiază încă oferta lui Marian Lupu. Până la 7 decembrie mai este timp. Vom reveni cu declaraţii mai târziu”, a declarat Grigore Petrenco.
Vladimir Mişin a ţinut să menţioneze că alegeri anticipate vor şi susţinătorii PCRM. „Atunci cînd Ghimpu este mai român decât Băsescu, cu siguranţă avem nevoie de alegeri anticipate”. Mişin s-a arătat sigur că în cazul anticipatelor PCRM va lua multe voturi. Despre cele 12 principii înaintate de Marian Lupu, Mişin consideră că „în baza lor nu se pot duce negocieri”.
„Haideţi să mai aşteptăm cu declaraţiile. Până la 7 decembrie mai este”, a explicat Vladimir Ţurcanu. Acesta s-a arătat deschis privind modificare Constituţiei. „Dar numai în ce priveşte procedura de alegere a preşedintelui”, a subliniat Ţurcanu.
Amintim că la 7 decembrie deputaţii vor încerca pentru a doua oară să aleagă preşedintele ţării. Dacă nici de această dată, Marian Lupu nu va întruni cele 61 de voturi necesare, preşedintele în exerciţiu dizolvă Parlamentul şi anunţă alegeri anticipate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE