Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma trecerii uraganului Sandy pe coasta de est a SUA şi Canadei şi în zona Caraibelor a crescut la 110 morţi, transmite miercuri Reuters.
În Statele Unite au rămas fără curent electric aproximativ 7 milioane de persoane. În Canada, furtuna a doborât copaci, paralizând aproape complet transportul în comun la Toronto.
Circa 250.000 de persoane se află de mai bine de 24 de ore fără curent electric şi căldură la Washington şi în regiune.
Situaţia cea mai gravă se înregistrează la Baltimore, unde compania locală de gaze şi electricitate a cerut ajutor omoloagelor din statele vecine. Peste 7.500 de persoane sunt angrenate la ora actuală în eliminarea consecinţelor uraganului Sandy pe coasta de est a SUA.
În Virginia, compania electrică locală a apelat la foştii săi angajaţi pensionari pentru a remedia situaţia.
Continuă să sufere de pe urma consecinţelor uraganului şi metropola New York, unde multe zone au fost inundate şi au rămas fără curent electric; nu funcţionează metroul, iar transportul urban de suprafaţă a fost doar parţial restabilit.
Uraganul Sandy, care a fost retrogadat la furtună tropicală după trecerea pe teritoriul SUA, le-a provocat multe necazuri şi canadienilor. În zonele Ontario şi Quebec au rămas fără energie electrică peste 100.000 de persoane.
Din cauza uraganului, preşedintele în exerciţiu american Barack Obama a anulat sărbătoarea de Halloween la Casa Albă. De obicei, de Halloween, Barack şi Michelle Obama organizau petreceri pentru copii, la care participa şi personalul Casei Albe, deghizat în diferite personaje.
De data aceasta, liderul administraţiei americane urmează să se deplaseze de Halloween în statul New Jersey, cel mai afectat de uragan. Michelle Obama se află de trei zile la Chicago, unde a rămas blocată din cauza intemperiilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE