Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă a menționat astăzi, 22 octombrie, după ședința operativă a serviciilor primăriei, că pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt nu va mai fi deschisă zonă pietonală în perioada rece a anului.

„A venit o propunere, ca pe Ştefan cel Mare să se renunţe la strada pietonală, pentru că intrăm în sezonul rece. Strada pietonală a fost deschisă în zilele de sâmbătă şi duminică până la Hram şi a fost bine", a declarant Dorin Chirtoacă.
 
În acest sens, Primăria a decis să mute această zonă pe străzile adiacente, odată cu răcirea timpului.

Astfel, duminica viitoare, zona pietonală de pe Ștefan cel Mare se va muta pe strada Mitropolit Varlaam, iar în perspectivă - pe strada Veronica Micle. Ulterior, pietonii se vor putea plimba pe această stradă și în zilele de sâmbătă.
 
Menționăm că în zilele de odihnă, câteva străzi din centrul Chișinăului sunt transformate în străzi pietonale, adică circulaţia transportului public este blocată pe anumite zone, astfel pietonii având posibilitatea de a deplasa liber pe aceste străzi. Acest lucru, însă nu a încântat pe unii din cetățeni, care sunt nevoiți să ocolească zonele în cauză, creând dificultăți la trafic. Alții, din contra, sunt mulțumiți că pot merge liber în zonele date și se pot plimba alături de cei dragi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE