Președintele R. Moldova, Nicolae Timofti a transmis Parlamentului propunerea de a examina candidatura domnului Mihai Balan pentru numirea în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate, anunță Politik.md.

Potrivit serviciului de presă al Președinției, în conformitate cu Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Mihai Balan îndeplinește în prezent funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în statul Israel.

Mihai Balan activează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din anul 1990. Domnia sa a lucrat în Direcțiile financiar-administrativă și cea consulară în calitate de șef de direcție. În perioada 1995 – 2001 a fost Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în statul Israel, iar în anii 2010 - 2011 – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Elenă.
 
El a absolvit în 1979 Universitatea de Stat, facultatea de Filologie (limba și literatura română, specialitatea jurnalism); cursuri diplomatice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, în 1992; cursuri diplomatice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei, în 1995; cursurile Centrului European de Studii în domeniul securității „George Marshal” din Garmisch, Germania, în 2002. Candidatul propus cunoaște două limbi străine, engleza și rusa.

Este căsătorit și are doi copii, printre care și renumitul interpret, Dan Balan.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE