Colaboratorii postului vamal Leuşeni au depistat în dimineaţa zilei de azi o nouă captură de ţigări. De această dată este vorba despre o şoferiţă a unui automobil de model „Wolksvaghen Polo" înmatriculat în Ialoveni, care a încercat să scoată ilegal de pe teritoriul ţării 900 pachete de ţigări „Kiss superslims", în valoare de circa 8000 lei.  Pachetele cu ţigări erau ascunse în podeaua unităţii de transport.

Şoferiţa a fost amendată, conform procesului verbal, cu 1500 de lei, la care aceasta a declarat că este jurist şi cunoaşte  bine legislaţia, iar pentru lotul ei “mic” de ţigări se cuvine şi amenda mai mică.
„Înainte de a mă porni la drum m-am documentat" şi cunosc legislaţia comunitară, de aceea n-am modificat construcţia automobilului pentru confecţionarea unui ascunziş special", a declarat vameşilor şoferiţa supărată. În cazul în care ţigările erau găsite în locuri special amenajate legislaţia prevedea privaţiunea de libertate şi confiscarea mijlocului de transport.
Menţionăm că, săptămâna trecută doi angajaţi ai Ministerului de Externe din R. Moldova au fost prinşi la Vama Albiţa, cu 7 500 pachete ţigări de contrabandă. Cei doi erau şoferul ambasadorului moldovean la Bucureşti şi un consilier din cadrul Ministerului de Externe şi Integrării Europene. Aceştia au fost destituiţi din funcţii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE