Pagubele provocate de zăpada căzută luni, 21 decembrie, la Milano se ridică la 300 de milioane de euro. Mai multe trenuri au fost anulate iar autostrăzile de centură au fost blocate, scrie adevărul.it.
Din cauza zăpezii şi a îngheţului, Milano şi o mare parte din Lombardia este blocată.
În Gara Centrală din oraş cele mai multe trenuri au fost suspendate sau sosesc cu întârzieri de mai multe ore. Zăpadă mare este şi la cele două mari aeroporturi de lângă Milano: Linate, unde sunt posibile întârzieri ale zborurilor şi Malpensa, unde se lucrează intens pentru dezăpezire. O parte dintre zborurile care ar fi trebuie să aterizeze aici au fost redirecţionate spre Torino.
"Suntem pregătiţi de iarnă", a declarat vice-primarul oraşului Milano, Ricardo de Corato. "În centrul oraşului nu sunt mari probleme - a mai adăugat De Corato - însă circulaţia e blocată în toate nodurile marilor artere rutiere care duc în autostradă".
La Milano se aşteaptă ca stratul de zăpadă să atingă 50 - 60 de centimetri, aşa că în oraş sunt aşteptaţi aproximativ 800 de soldaţi pentru operaţiunile de dezăpezire.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE