mediafax.roRusia va începe marţi, 13 aprilie repatrierea cadavrelor descoperite în epava avionului prezidenţial polonez care s-a prăbuşit sâmbătă în apropiere de Smolensk, provocând moartea preşedintelui Lech Kaczynski şi a numeroşi alţi oficiali polonezi, relatează RIA Novosti.
Viceprimarul Moscovei, Piotr Biriukov a declarat luni, 12 aprilie că Rusia va trimite cadavrele identificate în Polonia "începând de mâine (marţi), fără să mai aştepte identificarea completă a tuturor corpurilor recuperate de la locul accidentului".
În total au fost recuperate 87 de cadavre, trimise la Moscova pentru identificare, procedură care ar putea dura două sau trei zile, potrivit lui Biriukov.
"Specialiştii colaborează cu victimele. Această muncă va continua, pas cu pas. Misiunea noastră este de a accelera procesul de transportare a cadavrelor", a declarat el.
Ministrul rus al Sănătăţii a anunţat identificarea a 45 de cadavre. "Procedura de identificare va continua marţi cu alte 54 de rude, care au ajuns la Moscova luni", a declarat ministrul Tatiana Golikova.
Accidentul în care a fost implicată aeronava preşedintelui polonez a survenit sâmbătă dimineaţă în apropierea oraşului Smolensk, situat la 400 de kilometri vest de Moscova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE