Mai multe rachete lansate de Rusia au vizat, marţi, zone din capitala Ucrainei, fiind lovite inclusiv clădiri rezidenţiale, conform autorităţilor ucrainene.

Imaginea articolului Rusia a atacat cu rachete zone din capitala Ucrainei

„Potrivit informaţiilor preliminare, două imobile rezidenţiale au fost lovite, în districtul Petcersk. Mai multe rachete au fost doborâte de sistemele antiaeriene”, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko, citat de cotidianul Le Monde.

Deocamdată, nu există informaţii despre eventuale victime.

Administraţia de la Kiev crede că atacurile asupra capitalei Ucrainei sunt reacţia Rusiei la discursul rostit de preşedintele Volodimir Zelenski la summitul Grupului G20. „Rusia reacţionează cu rachete la discursul puternic al lui Zelenski la reuniunea G20”, a susţinut Andrii Iermak, şeful cancelariei prezidenţiale de la Kiev, citat de CNN.

În discursul rostit la reuniunea Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20), Zelenski a prezentat condiţiile sale pentru oprirea războiului din Ucraina. Însă Ucraina refuză negocierile cu Rusia şi a emis o lege prin care nu va purta discuţii cu actualul preşedinte Vladimir Putin.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE