Coloana din opt autocamioane cu ajutoare umanitare pentru sinistraţi venită din România a ajuns la Nemţeni, raionul Hânceşti, în jurul orei 14.00. Ajutorul acordat Republicii Moldova constă în 10 bărci pneumatice cu echipament complet, 8 autocamioane de intervenţie, 5 motopompe remorcabile şi 5 motopompe transportabile. Ajutorul mai cuprinde 30.000 de saci pentru nisip, 1.000 de perechi cizme de cauciuc, 15.000 mp material polietilenă pentru apărare diguri şi 10 tone de apă potabilă îmbuteliată. De asemenea, la Nemţeni a ajuns şi un detaşament de intervenţii al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, format din 24 subofiţeri şi 2 ofiţeri. 
Prim-ministrul Vlad Filat, care a întâmpinat coloana cu ajutoare umanitare, a spus că autocamioanele şi personalul ce a însoţit coloana cu ajutoare umanitare vor rămâne în zona afectată de calamitate pentru a ajuta la lichidarea consecinţelor inundaţiilor.
Totodată, premierul a mulţumit Guvernului României pentru reacţie promptă la solicitarea Guvernului Republicii Moldova de acordare a ajutoarelor umanitare, menţionând că este un gest prietenesc, care merită toată aprecierea.
Menţionăm că, satul Nemţeni este primul sat care a fost inundat de apele Prutului. Populaţia a fost evacuată, o persoană s-a înecat, iar alta este dată dispărută.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE