static.liga.netAutorităţile de la Chişinău au solicitat Comisiei Europene derogarea de la norma generală, astfel ca cetăţenii modloveni să poată primi viza pentru România, fără necesitatea de a prezenta dovada deţinerii unui cont bancar de cel puţin 500 de euro, a anunţat marţi, 16 februarie, premierul Vlad Filat.
Filat a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru anularea prevederii respective este nevoie de o derogare, iar demersurile în acest sens au fost depuse deja la Comisia Europeană. „Obligativitatea de a prezenta cei 500 de euro nenorociţi este obligatorie pentru România. Ar fi greşit să punem în sarcina României această situaţie”, a declarat el.
Demersurile respective au fost depuse şi există argumente clare şi puternice pentru a obţine această derogare, a mai declarat premierul.
În altă ordine de idei, fiind solicitat să comenteze declaraţiile făcute de Smirnov prin care a exprimat disponibilitatea Tiraspolului de a găzdui în regiunea transnistreană sisteme de rachete operativ-tactice Iskander, Filat le-a comentat ca fiind „emotive cu scopul clar de a place celor de la Moscova”.
“Republica Moldova este independentă, suverană şi unitară, Transnistria este parte componentă a acesteia şi orice acţiune de acest gen trebuie să fie luată de Chişinău şi nu de către separatişti”, a punctat Filat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE