Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a susținut un briefing de presă în care a anunțat că temporar situația de la vamă a fost deblocată. Oficialul a anunțat deciziile luate în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale, cu privire la organizarea echipelor mixte de control în punctele de trecere a frontierei moldo-române.

Astfel, ministra a menționat că, de mâine, 15 iunie, va fi posibilă instituirea punctelor de control în echipe mixte la frontiera moldo-română.

 „Au fost luate decizii importante astăzi la ședinta Comisiei Situații Excepționale pentru funcționarea acestor echipe mixte de control în punctele de trecere a frontierei moldo-romane. Amplasarea echipelor mixte pe frontiera din România. Se permite amplasarea birourilor de muncă comune care vor fi aprobate ulterior de către părți. Începând cu ziua de mâine va fi pus in funcțiune proiectul pilot cu echipe mixte, înștiințăm partenerii din România pentru a face parte și ei din această schemă de lucru pentru a debloca traficul la vamă. Coada ajungea și la 9 km în orele de seară, acum s-a redus de 3 ori. Timpul mediu astăzi pentru un camion a constituit 14 minute. Doar astăzi, au traversat frontiera de stat peste 500 de tiruri, ramânând cea mai solicitată vama Leușeni -Albița. Vor fi amplasate și corturi de odihnă, acordarea primului ajutor și un loc de prepare a bucatelor pentru șoferii aflați în așteptare”.

Amintim că, în această dimineață, MAI a anunțat că timpul de așteptare a tirurilor în frontiera moldo-română este în scădere, iar șirul de așteptare are o lungime de aproape doi km.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE