Criza salariilor la Calea Ferată a Moldovei (CFM) se amplifică. Șeful întreprinderii și-a prezentat demisia, iar angajații nu și-au mai primit lefurile pentru două luni. Datorită numărului mare de salariați restanțele se cifrează la 90 de milioane de lei. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, spune că, această, nouă criză este cauzată de traficul feroviar scăzut din ultimele luni, în special tranzitul de mărfuri din Ucraina. Totodată, autoritățile sunt în căutare de soluții pentru plata restanțelor salariale ale angajaților CFM.

„Atunci când s-a preluat Calea Ferată, datoriile la salarii erau de peste un an și ceva, acum este o perioadă mai scurtă. Sunt anumite semne că lucrurile ar trebui să revină la normal, dar noi vom căuta soluții în săptămânile următoare ca să achităm rapid aceste restanțe la salarii”, a declarat Andrei Spînu, notează moldova1.md

Întrebat dacă demisia de zilele trecute a șefului de la Calea Ferată a Moldovei, Oleg Tofilat, are vreo legătură cu restanțele salariale, Spînu a declarat că nu cunoaște care sunt motivele exacte ale plecării acestuia, dar că situația de la întreprindere îl nemulțumește.

„Evident, despre decizia domnului Tofilat, trebuie să-l întrebați pe el, dar evident că eu nu sunt mulțumit că sunt restanțe la salariu”, a punctat Spînu.

Aproximativ șase mii de angajați ai CFM nu și-au primit lefurile pentru două luni. Nu este pentru dată când feroviarii nu-și primesc salariile. De exemplu, pe parcursul anului 2021, au existat restanțe salariale și de șase luni. În 2022, administrația întreprinderii anunța că a stins toate datoriile față de angajați.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE