Republica Moldova nu va denunța toate acordurile cu CSI, iar unele din ele ar putea fi păstrate

„Unele acorduri încheiate între Republica Moldova și Comunitatea Statelor Independente vor fi păstrate în continuare, deoarece sunt benefice pentru cetățeni, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Mihai Popșoi la Radio Moldova

Șeful diplomației de la Chișinău a precizat că până în prezent s-a renunțat la tratatele învechite sau la cele irelevante.

„Cele care erau complet relevante care nu au funcționat aproape de loc sau foarte puțin timp de 30 de ani, mai avem încă de lucru. Acolo unde este reflectat interesul Republicii Moldova și unde putem beneficia nemijlocit, probabil, nu vom apasă pe accelerator, iar cele care sunt irelevante sau creează anumite probleme deja au fost denunțate. Abordăm problema de la caz la caz așa în cât, interesul Republicii Moldova nu are de suferit”, a menționat Mihai Popșoi.

Până la ora actuală, Republica Moldova a denunțat aproximativ 100 de acorduri încheiate cu CSI, din cele 280 câte erau la începutul anului 2023, potrivit Registrului de Stat al Tratatelor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE