Comisia pentru Situații de Urgență a examinat legalitatea introducerii stării de urgență în educație, în municipiul Chișinău

Imediat după ședința Guvernului, membrii Cabinetului de Miniștri au plecat să participe la ședința CSE. Pe ordinea a fost examinarea legalității deciziei Comisiei pentru situații excepționale a Municipiului Chișinău privind instituirea stării de urgență în educație.

„Comisia pentru Situații Excepționale a anulat decizia privind situația excepțională în educație din Chișinău, a declarat ministrul Eduacției, Dan Perciun prin care s-au pus pe umerii părinților taxele privind programul prelungit. Tot astăzi a fost anulată decizia la nivel național prin care în mod abuziv și inexplicabil a fost anulat ordinul ministrului Educației cu privire la încetarea raporturilor de muncă cu șeful Direcției municipale Educație care a fost promovat cu încălcarea prevederilorlegale”, a spus ministrul Dan Perciun.

„Temei pentru anulările acestor decizii servește depășirea atribuțiilor CSE din municipiul Chișinău, care nu poate declara stare excepțională în domeniul educație și nu poate anula ordinele ministrului. (…) Ne vom adresa la organele competente pentru a evalua și a sancționa pe cei care se fac vinovați de depășirea atribuțiilor de serviciu”, a mai spus Dan Perciun.

Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a instituit, la 25 ianuarie, situație excepțională în educație și a declarat ilegal ordinul prin care ministerul Educație îl concediază pe Andrei Pavaloi din funcția de șef al Direcției Educație din Chișinău, pentru că a fost numit cu încălcarea Codului Educației, adică fără concurs, printr-o dispoziție a primarului Ion Ceban

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE