Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, discută la Teheran despre reluarea exporturilor de cereale ucrainene prin porturile de la Marea Neagră, în timp ce armata rusă a continuat marți să atace cu rachete Odesa.

Rachete de croazieră rusești Kalibr au lovit dimineața sate din jurul orașului-port: au fost lovite o școală și un centru comunitar, informează autoritățile locale. Ministerul rus al Apărării susține însă că ar fi fost vorba de obiective militare legitime, pentru că ar fi fost distruse „depozite de muniție pentru armele furnizate de Statele Unite și țările europene”.

Tot autoritățile locale ucrainene au informat că șase persoane au fost rănite. Este vorba de „atacuri împotriva oamenilor pașnici, care au un singur scop – să intimideze populația și autoritățile și să-i țină în tensiune constantă”, a declarat pentru televiziunea ucraineană Serhi Bratciuk, președintele consiliului regional Odesa.

În ultimele săptămâni, armata rusă a vizat de mai multe ori Odesa și alte localități din sudul Ucrainei, după ce au apărut indicii că armata ucraineană ar plănui contraatacuri pentru a recuceri zonele ocupate de ruși.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE