Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a menţionat, astăzi, 15 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu se autosuspenda din funcţie pe durata anchetei, aşa cum i-a sugerat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, anunţă Politik.md.
„Eu nu am participat la acea vânătoare şi eu nu sunt într-un conflict de interese. Ba mai mult, odată cu elucidarea cazului prin anchetă internă, noi am identificat mai multe nereguli. Eu sper că aceste elucidări nu deranjează pe nimeni. Este foarte straniu, de ce procuratura a decis ca poliţia să nu se implice în această anchetă”, a declarat Dorin Recean.
Tot el mai susţine că, cei care au tăinuit informaţia despre acest caz, au fost de fapt determinaţi şi influenţaţi să acţioneze astfel. „Noi aceste materiale, le vom transmite procuraturii”, a mai spus ministrul.
Dorin Recean a recunoscut în conferinţă de presă că reprezentanţii poliţiei din raionul Făleşti au încercat să ascundă acest caz şi au informat Ministerul cu întârziere. Potrivit acestuia, cauza penală a fost deschisă la 25 decembrie dar a fost transmisă pentru înregistrare abia la 28 decembrie. El personal a aflat despre acest caz la 4 ianuarie, dar susţine că nu cunoştea toate detaliile la momentul respectiv.
Amintim, că astăzi preşedintele Parlamentului a sugerat ministrului de Interne să se autosuspende din funcţie, la fel ca şi procurorul general, înlegătură cu desfăşurarea anchetei pe marginea cazului de omor din Pădurea Domnească.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE