După ce concursul de selecție a procurorului general a fost anulat de Consiliul Superior al Procurorilor, Procuratura Anticorupție a cerut convocarea de urgență a Adunării Generale a Procurorilor cu prezența fizică și argumentarea motivată a hotărârii luate de Consiliu. Totodată, reprezentanții PA și-a exprimat îngrijorarea față de modalitatea desfășurării concursului. Și asta pentru că, conform mediei de note obținute, câștigătorul concursului ar fi fost Octavian Iachimovschi.

„Procuratura Anticorupție își exprimă îngrijorarea față de modalitatea desfășurării concursului pentru funcția de Procuror General și rezultatele acestuia, inclusiv conduita unui membru al Consiliului Superior al Procurorilor, cât și a unui candidat în timpul audierilor publice. În rezultat, Procuratura Anticorupție va solicita CSP convocarea Adunării Generale a Procurorilor cu prezența fizică în cel mai scurt timp, după publicarea hotărârii motivate a CSP”, se menționează în comunicat.

Potrivit PA, Adunarea Generală a Procurorilor convocată în format on-line pentru ziua de 29 februarie nu va oferi o posibilitate reală pentru expunerea opinii individuale și instituționale, precum și punerea la vot a anumitor chestiuni aferent consecințelor ce pot urma în rezultatul comportamentului expus. În opinia Procuraturii Anticorupție, tot corpul de procurori din țară trebuie să dezbată, expună și decidă asupra modului în care s-a desfășurat acest concurs și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a evita pe viitor astfel de situații.

Amintim că membrii CSP au decis miercuri, 28 februarie, anularea concursului pentru funcția de procuror general, iar președintele CSP, Dumitru Obadă, a precizat că urmează organizarea unui alt concurs.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE