Proiectul de lege care prevede trecerea spitalelor raionale din subordinea consiliilor raionale în gestiunea Ministerului Sănătății a fost votat în prima lectură. Reprezentanții platformei DA consideră că aceasta este o decizie grăbită. Președintele PPDA Dinu Plîngău a declarat că se urmărește politizarea și subordonarea instituțiilor medicale.

„ Nu neglijăm faptul că sunt necesare reforme, dar orice reformă necesită consultare, orice reformă necesită transparență, altfel se creează un șir de probleme sistemice, apar un șir de întrebări la care nu primim răspunsuri. Dacă intenția este bună, sinceră, nobilă, să meargă în raioane, să discute cu autoritățile locale, să discute cu medicii, să-i convingă de necesitatea unei reforme și cel mai important lucru, să explice tot procesul tehnic, juridic, cum va fi posibilă, în cât timp etc”, a declarat Dinu Plângău.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a dat asigurări că în urma acestui proces nu va fi închis nici un spital iar angajații nu vor fi disponibilizați.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE