Vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea au participat la Reuniunea Comisiei de monitorizare a APCE. În cadrul acesteia a fost discutat și  aprobat Raportul Comisiei de Monitorizare privind onorarea obligațiunilor și angajamentelor de către Republica Moldova față de Consiliul Europei. Reuniunea s-a desfășurat, în perioada 14 – 15 decembrie, la Paris.

De menționat că, în 2021 și 2022, coraportorii APCE pentru Republica Moldova Pierre Alain Fridez și Inese Lībiņa-Egnere au întreprins vizite de informare în țara noastră. Raportul Comisiei de Monitorizare privind onorarea obligațiunilor și angajamentelor de către Republica Moldova față de Consiliul Europei conține informații despre reformele inițiate și implementate în diverse domenii-cheie, printre care cel al justiției, al audiovizualului sau domeniul electoral.

Comisia de monitorizare a obligațiunilor şi angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei este o comisie specializată a APCE, care elaborează rapoarte periodice asupra situaţiei îndeplinirii angajamentelor pentru statele aflate în faza de monitorizare sau de dialog post-monitorizare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE