În cadrul atelierului, FAO a prezentat o evaluare a proporţiilor, cauzelor și a impactului pierderilor și risipei alimentare în ţara noastră.

În acest scop, echipa FAO s-a întâlnit cu specialiştii instituțiilor din domeniu, a studiat lanțurile de aprovizionare cu alimente selectate și a intervievat diferiți actori, inclusiv fermieri, procesatori și comercianți. Rezultatele acestor misiuni au fost în centrul discuțiilor din cadrul atelierului și vor sta la baza activităților ulterioare, din punct de vedere teritorial, tehnic și de politici.

Participanţii la atelier au convenit, de asemenea, asupra colaborării  multidisciplinare în domeniul prevenirii și reducerii pierderilor și risipei alimentare, ceea ce va permite tuturor părților interesate să identifice soluții pentru această problemă.

Proiectul FAO de cooperare tehnică regională  "Strategii de reducere a pierderilor și risipei alimentare" acordă asistență țărilor participante (Albania, Armenia, R. Moldova și Macedonia) în elaborarea și implementarea politicilor naționale în domeniul dezvoltării şi eficientizării agriculturii, securității alimentare, atenuării efectelor schimbărilor climatice  etc. Acest proiect este parte a unui program de amploare pentru reducerea pierderilor și risipei alimentare care este administrat de Oficiul Regional pentru Europa și Asia al FAO (FAO-REU), sub umbrela Inițiativei Globale privind Reducerea Pierderilor și Risipei Alimentare - SAVE FOOD.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE