"Este un răspuns cauzat de emoţia Dumei, dar cred că este potrivit", a declarat preşedintele rus în cadrul primei sale mari conferinţe de presă despre perioada de când a revenit la Kremlin, pentru un al treilea mandat.
Duma de Stat a adoptat miercuri, în a doua lectură, un proiect de lege privind interzicerea adopţiei copiilor ruşi de către cetăţeni americani ca răspuns la "legea Magniţki", adoptată de către Congresul american.
Această lege, adoptată de către Congresul american, interzice intrarea pe teritoriul SUA şi blocarea activelor unor oficiali ruşi implicaţi în cazul decesului în timpul detenţiei a juristului rus Serghei Magniţki, cu scopul de a preveni viitoare încălcări ale drepturilor omului.
Vladimir Putin a condamnat din nou "legea Magniţki", pe care o consideră "un act inamical" din partea Statelor Unite, şi a criticat "numeroasele probleme" privind drepturile omului din Statele Unite.
Referindu-se la închisoarea de la Guantanamo, în Cuba, unde sunt deţinuţi suspecţi de terorism, Putin a declarat că americanii "păzesc oameni în închisoare de câţiva ani fără a le prezenta un act de acuzare. Este de neconceput. Îi încătuşează ca în Evul Mediu... Şi au legalizat utilizarea torturii... Imaginaţi-vă dacă am fi făcut aşa ceva la noi... Cât timp a trecut de când s-a promis închiderea (centrului militar de detenţie de la) Guantanamo? Iar ei spun că noi avem probleme!", a declarat el.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE