Din cinci judecători, patru au votat pentru demisia mea și unul a votat contra. Oricum eu sunt recunoscător la toți cinci, a fost luată o decizie și eu mă supun acestei decizii. Declarația a fost lansată de către președintele Curții Constituționale, Dumitru Pulbere miercuri, 28 septembrie.
“Pentru mine nu este important postul de președinte a CC, ci supremația constituției țării noastre, dacă ne respectăm pe noi ca cetățeni. Pentru mine a fost important ca opinia publică, societatea civilă, chiar și acei politicieni să înțeleagă că dacă noi vorbim de doi ani de zile de principii și valori și nici un pas nu se face pentru îmbunătăți situația în stat pentru a ieși din criza politică, păi atunci unde este demnitatea fiecărui cetățean și fiecărui politician în luat parte, doar noi suntem investiți în funcții pentru a servi poporului, cel puțin așa scrie constituția, dar rămîne ca opinia publica să tragă concluzii”, a menționat Pulbere.
Amintim că, anterior, Curtea Constituţională a susţinut cu majoritate de voturi demersul judecătorului Victor Puşcaş de a-l demite pe preşedintele instanţei, Dumitru Pulbere. Acesta a fost demis astăzi din funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale din cauza declaraţiilor politice pe care le-a făcut în presă.
Astfel, până la alegerea unui nou preşedinte, atribuţiile lui Dumitru Pulbere îi vor reveni Valeriei Şterbeţ.
Dumitru Pulbere a devenit preşedinte al Curţii Constituţionale pe 1 martie 2007, după ce timp de 6 ani a fost judecător constituţional. Pe 2 martie 2010, acesta a fost reales în funcţia de preşedinte.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE