Deputații comuniști și ei socialiști nu au susținut Guvernul propus astăzi la vot, în frunte cu Valeriu Streleț. Acest lucru a fost afirmat în cadrul luărilor de cuvânt de către liderii formațiunilor, înainte de votul pentru noul Executiv, anunță Politik.md.
Liderul PSRM, Igor Dodon, a criticat dur faptul că noul Guvern urmează calea celui anterior, condus de Chiril Gaburici, fapt care, consideră socialiștii, va duce la demiterea acestui Guvern în timpul apropiat. „Nu ați dorit să algeți un candidat puternic, ci ați ales unul controlabil, șantajabil cu dosare penale.
Guvernul pe care îl veți numi astăzi va fi ca un Titanic, care nu va dura mult. Dle Streleț, ați urcat pe un fotoliu de ceară, ca în povestea Celor Trei Iezi, care se va topi odată cu venirea sezonului rece. O să vă sacrifice ca și pe Gaburici, el măcar a plecat cu dosare penale, dar dvs veți pleca fără mandat de deputat, fără imunitate și cu dosare”, i s-a adresat Dodon.
Aceeași idee a avut-o și liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, care a criticat faptul că actualii deputați au înaintat un Guvern, compus din membri de partid, care se vor subordona politic și vor îndeplini comenzi ale liderilor de partid. „Eu văd o problemă foarte serioasă, care nu e indicată în Constituție, că dacă nu găsim mecanismul corect – nu vom găsi cheia la întrebarea: de ce nu se face treabă în R. Moldova? Pentru că deputații îl țin de coadă pe cel, care  l-au votat.
Dacă polticienii coordonează cu acești miniștri, ce fel de guvernare voi vreți? Ei vor fi o jertfă! Eu propun ca toți conducătorii din Parlam să lăsăm acum totul și să ne așezăm la masă, să ne gândim cum antrenăm societatea, ca să fie unită”, a specificat Vladimir Voronin.
Împotriva noului Guvern s-au pronunțat și deputații neafiliați, în frunte cu Iurie Leancă. Fostul premier a spus că prin votarea noului Guvern se va călca pe aceeași greblă și că se repetă aceeași greșeală în privința luării deciziilor. „Deciziile nu se vor lua la Guvern, ci vor fi luate la partide sau în Consiliul Alianței. Dl Streleț a spus că este un om de partid și vom vedea ce situație va fi.
A întrebat și domnul Carpov dacă se va insista ca BNM să meargă pe faza a doua de investigație, iar răspunsul a fost unul foarte evaziv, din păcate nu am auzit nici un element nou”, a menționat Leancă.
Amintim, că noul Guvern este propus să fie condus de Valeriu Streleț, care și-a prezentat astăzi echipa și programul de guvernare.  
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE