În jur de 15 mii de tineri, potrivit organizatorilor, protestează de dimineață în centrul capitalei. Aceștia continuă manifestațiile începute în seara zilei de luni, 6 aprilie.

Ei sunt nemulțumiți de rezultatul alegerilor din 5 aprilie, considerându-le fraudate și cer repetarea scrutinului. Protestatarii au aruncat cu ouă și pietre în Președinție și au spart geamuri. O mașină de pompieri, venită la fața locului pentru a dispersa mulțimea cu jeturi de apă, a facut cale întoarsă după ce a fost înconjurată de protestatari și i-au fost sparte geamurile.

Tinerii s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale, în fața Guvernului la ora 10.00, iar peste aproximativ 40 de minute s-au deplasat în marș în fața sediului Președinției. Traficul pe bulevardul Stefan cel Mare este blocat în perimetrul străzilor A. Pușkin și N. Iorga, iar polițiștii redirecționează automobilele și transportul public pe străzile adiacente.

Tinerilor li s-au alăturat și politicieni, cu discursuri de solidarizare. Au fost observați Chiril Lucinschi și Oazu Nantoi de la Partidul Democrat (PDM), Mihai Godea, Călin Vieru și Iurie Leanca de la Partidul Liberal Democrat (PLDM) și Oleg Cernei de la Alianța „Moldova Noastră".

Către ora 12.00, protestatarii au început a arunca cu ouă, sticle din plastic în sediul Președinției, strigând: „Jos comuniștii". Au spart cordonul de polițiști și au stricat geamuri de la parter, deteriorând pavajul din fața clădirii și câteva scări. În altercații a fost rănit și câțiva polițiști.

La fața locului a venit și ministrul afacerilor interne, Gheorghe Papuc, însoțit de viceministrul Valentin Zubic. Din toate părțile Președinției apar tot mai mulți polițiști, să asigure ordinea publică.

Oleg Brega, primul președinte al asociației civice Hyde Park, a declarat că tinerii au transmis informația despre acțiune de la unul la altul.

Protestele continuă la ora difuzării știrii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE