“Un leu pentru Voronin!” atât va putea dona fiecare trecător din preajma Magazinului Universal Central (UNIC), miercuri 16 decembrie. Stanislav Ivaniţă, fermierul care a vărsat în vara acestui an lapte pe scările Guvernului, susţine că “Voronin mai mult nu costă”.
Astfel, fiecare trecător va putea dona, începând cu ora 12.00, câte un singur leu pentru Voronin. Potrivit organizatorului, banii colectaţi vor fi expediaţi prin poştă la adresa de domiciliu a liderului PCRM Vladimir Voronin. Dacă Voronin va refuza să primească suma de bani adunată de la trecători, organizatorii vor ridica un monument al victimelor guvernării comuniste.
Primul leu, pentru fostul preşedinte, Vladimir Voronin, a fost depus de chiar organizatorul acţiunii, Stanislav Ivaniţă. El a amintit că este şi el o victimă a regimului comunist.
Ivaniţă a declarat că dacă Voronin nu va dori să primească aceşti bani, îi va dona pentru construirea unui monument lui Valeriu Boboc, tânărul decedat în timpul protestelor.
Cel de-al doilea „donator” a fost ex-deputatul Valentin Cuşnir.
Acţiunea va dura astăzi până la ora 14.00, iar pe viitor, Ivaniţă a spus că e decis să vină timp de câteva zile în fiecare amiază, ca să instaleze urna şi să colecteze câte un leu pentru Voronin.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE