Cancelarul german Angela Merkel a apărat, joi, ideea de a acorda comisarului european pentru Afaceri Economice drept de veto asupra bugetelor naţionale ale statelor membre, într-un discurs susţinut în Bundestag, relatează AFP, citată de Realitatea.net.

"Credem, şi o spun în numele Guvernului german, că am putea face un pas înainte acordând Europei un drept real de ingerinţă în bugetele naţionale", a declarat ea, susţinând ideea de a acorda drept de veto în acest domeniu comisarului european pentru Afaceri Economice.
"Când vom avea un mecanism capabil să declare nevalid un buget (...) vom fi în punctul în care vom avea, bineînţeles, nevoie de cineva în cadrul comisiei care să aibă autoritate în materie şi doar comisarul pentru Afacei Europene poate face acest lucru", a declarat ea.
"Ştiu că multe state membre nu sunt încă pregătite pentru aşa ceva, din nefericire (...) dar aceasta nu schimbă cu nimic faptul că ne vom lupta pentru acest lucru", a declarat ea, stârnind ropote de aplauze.
Ea i-a criticat pe cei care au respins imediat această idee exprimată recent de ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble.
"Sunt uimită că imediat ce cineva face o propunere pentru ameliorarea credibilităţii (Europei) se strigă: nu va merge, Germania se izolează, nu vom face acest lucru. Nu în felul acesta construim o Europă credibilă", a subliniat ea.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE