Proprietarii de apartamente nu vor avea voie să facă intervenții sau lucrări de fațade sau la alte elemente ale părții comune a blocului. În caz contrar, riscă sancțiuni. O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de lege cu privire la condominiu, avizat astăzi de Guvern.

Potrivit ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, proiectul are drept scop îmbunătățirea cadrului normativ care reglementează sporirea gradului de transparență și informare a proprietarilor despre situația asociației de locatari, controlul costurilor și  contribuția la fond, precum și reglementarea unui proces decizional mai flexibil.

Inițiativa prevede reglementarea modalității de repartizare a cheltuielilor asociației. Cheltuielile respective se vor suporta de asociație în temeiul hotărârii Adunării Generale.

Obiectivul noilor reglementări constă în informarea mai eficientă a proprietarilor despre situația asociației ai cărei membri sunt și asigurarea unui control mai transparent al costurilor pentru întreținerea blocului locativ.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE