După finalizarea consultărilor publice, proiectul de lege privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării a fost expediat Parlamentului pentru examinare și adoptare.

Inițiativa legislativă a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost îmbunătățită cu propuneri din partea societății civile, instituțiilor mass-media, autorităților și instituțiilor publice, precum și din partea partenerilor internaționali de cooperare și dezvoltare.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării va avea misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.

Centrul va fi condus de un director, numit în funcție de Parlament, la  propunerea Președintelui Republicii Moldova, pe un termen de 5 ani, cu posibilitatea numirii pentru un nou mandat. Selectarea directorului Centrului se face în baza unui concurs public anunțat și organizat de Președintele Republicii Moldova. Tot președintele țării numește și directorul adjunct al Centrului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE