Dumitru Robu, procurorul general interimar, acuză avocații lui Ilan Șor că tergiversează examinarea dosarului clientului lor invocând diverse motive.

Totuși, Dumitru Robu se arată optimist și afirmă că în viitorul apropiat va exista o finalitate în acest caz.

„Sunt mai mulți factori care influențează tergiversarea examinării cauzei penale la Curtea de Apel. Unul din factori este comportamentul părților pe dosar. Și aici mă refer la comportamentul avocaților, deoarece avocații se folosesc de diferite acțiuni pentru a amâna și a tergiversa examinarea cauzei penale prin cereri de recuzări, cereri de strămutări, cereri de amânări. Doar vreau să menționez că la etapa dată au mai rămas de a fi audiați doar patru martori care aparțin apărării. Toate probele acuzării, datorită implicării conducerii procuraturii și a acuzatorilor care reprezintă acuzarea în Curtea de Apel, s-au finalizat prin examinarea probatoriului acuzării. Urmează doar audierea martorilor care aparțin apărării și în timpul apropiat deja o să avem o finalitate pe dosarul de învinuire a domnului Ilan Șor”, a declarat Dumitru Robu la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Procurorul Robu afirmă că Ilan Șor și-ar putea ispăși pedeapsa în Israel, dacă nu va fi extrădat în Republica Moldova, însă sunt șanse ca acesta să fie totuși extrădat în țara noastră.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE