Un nou centru privat de sănătate ultramodern “Medpark”a fost inaugurat joi, 17 februarie la Chişinău, unde au participat înalţi oficiali, medici, investitori şi ambasadori.

Directorul medical al centrului, Diana Manea a explicat care sunt serviciile oferite. “Oferim serviciu policlinic, avem un laborator modern, existăo maternitate şi săli de intervenţii chirurgicale. Pot să spun că preţurile diferă: pentru o consultaţie primară pacientul va achita circa 300-320 lei, iar consultaţiile repetate se vor efectua gratuit în timp de 10 zile. Persoanele cu asigurare medicală vor beneficia de unele servicii medicale gratuite”, a explicat Diana Manea.

Conform datelor, serviciile hoteliere  pot costa de la 80 – 90 euro pe zi, aceste pot fi saloane lux şi saloane VIP. Naşterea poate costa de la 700 pînă la 900 de euro, în dependenţă dacă este sau nu făcută cezariana. Centrul se află pe strada Andrei Doga.
„Aici cetăţenii vor beneficia de servicii medicale de înaltă calitate. Circa 200 de medici au posibilitatea să muncească acasă. Vreau să felicit investitorii şi pe toţi cei, care au contribuit la deschiderea acestui local”,a menţionat primul ministru al R.Moldova, VladFilat.
Directorul general al centrului, Mihai Ciocan a subliniat că un asemenea spital dotat cu tehnologii avansate, este deschis pentru prima dată în R. Moldova.
“Serviciile vor fi oferite de conferenţiari universitari şi specialişti de renume din ţară. A fost stabilit un program de parteneriat cu Universitatea de Medicină “Nicolae Testemiţanu”, prin care vor fi antrenaţi studenţii rezidenţi, ca tinerii specialişti să beneficieze de tehnologiile medicale avansate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE