Primarul Ion Ceban este „la cuțite” cu administrația centrală. Edilul a atacat în judecată mai multe instituții ale statului. Mai întâi, Ceban a declarat că a acționat în judecată Parlamentul și instituția prezidențială pentru modul cum a fost demis guvernatorul BNM. Anterior, primarul capitalei a declarat că a acționat în instanță Guvernul și Ministerul Finanțelor, pentru a le obliga să întoarcă în bugetul municipiului Chișinău datoria de peste jumătate de miliard de lei.

„Ne vedem în Judecată”, a fost replica Executivului, iar deputatul PAS, Radu Marian a îndemnat Primarul să se ocupe mai bine de problemele orașului.

„Ion Ceban așa de "bine" se ocupă de primărie, că are timp să iasă în conferința de presă să abereze pe subiectul deciziei parlamentului de a o numi pe Anca Dragu în funcția de guvern BNM", a scris deputatul PAS, Radu Marian.

„Îi aduc aminte ca dezastrul de la Primărie tot mai mult contur: Ceban taie finanțarea pentru programul prelungit a zeci de mii elevi în Chișinău și a dublat datoriile pe credite ale primăriei în doar în singur an. De modul în care a curățit zăpada nici nu mai vorbim. Dragă Ivan, apucă-te de treabă. Ești primar ca să rezolvi problemele orașului, nu să te dai in spectacol pe subiecte care nu au nicio treabă cu Primăria", a scris Radu Marian.

Până la această oră, Președenția nu a venit cu o reacție la acuzațiile lui Ion Ceban.

Ieri, într-o postare pe Facebook, Ion Ceban a anunțat că Primăria Municipiului Chișinău a acționat în instanță Guvernul și Ministerul Finanțelor pentru a le obliga să întoarcă în bugetul municipiului Chișinău datoria de peste jumătate de miliard de lei, creată în urma acțiunilor de delegare a atribuțiilor suplimentare către APL Chișinău, fără acoperire financiară.

„Din cauza deciziilor prost gândite ale autorităților centrale, dar și a planificării defectuoase a resurselor bugetare, bugetul municipiului Chișinău a fost prejudiciat cu peste jumătate de miliard de lei. Este o sumă enormă, pusă pe umerii Primăriei Chișinău. Cerem Guvernului și Ministerului Finanțelor să își onoreze obligațiile prevăzute de lege”, a scris Ion Ceban.

În replică, Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat: „Ne vedem în Judecată! Este absolut strigător la cer când interesele cetățenilor din municipiul Chișinău, dar și din întreaga țară sunt literalmente transpuse unor asemenea declarații cu încărcătură politică. Toți cetățenii contribuie cu taxe și impozite la bunăstarea țării, aceste taxe nu aparțin lui Ivan Ceban, nu aparțin autorităților locale, nu aparțin Executivului, acești bani aparțin țării și ei trebuie redirecționați pe necesitățile noastre comune”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE