Primarul satului Boldurești, suspectat că a accidentat mortal un băiat de 14 ani, a fost reținut de poliție. Potrivit oamenilor legii, tragedia s-a produs luni, iar șoferul a fugit de la locul faptei. Înainte de a fi prins, primarul ar fi încercat să ascundă urmele accidentului. Acesta a înscenat o altă coliziune cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Cel care a omorât copilul de 14 ani este Nicanor Ciochină, ex-comisarul Nisporeniului, în prezent primar al localității unde a avut loc tragedia.

"Persoana a părăsit locul accidentului, a încercat să ducă în eroare poliția prin diferite metode, a schimbat plăcuțele de înmatriculare la alt mijloc de transport de același model, dar poliția a reușit să identifice mijlocul de transport, să identifice persoana, care este reținută. Pe acest caz este pornit un proces penal”, a declarat ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros

În urma acțiunilor poliției a fost identificat și complicele primarului. Acesta l-ar fi ajutat să găsească o mașină identică celei implicată în accident. Tot el ar fi participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină. Complicele este medic stomatolog și urmează să fie reținut pentru 72 de ore. Pe numele bărbatului suspectat de comiterea accidentului a fost pornită urmărirea penală. Procurorii cercetează probele pentru a cere aplicarea arestului preventiv în privința bănuitului.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale(PCCOCS) se ocupă de acest caz

„Urmare a producerii accidentului și pornirii urmăririi penale în aceeași zi, prin ordonanța Procurorului General interimar, dosarul penal a fost transmis în gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Acum, procurorii cercetează probele pentru determinarea necesității solicitării aplicării arestului preventiv în privința bănuitului, timp în care acesta beneficiază de garanțiile procedurale și prezumția nevinovăției, potrivit legii", a menţionat PCCOCS.

Potrivit legii penale în cazul în care va fi găsit vinovat, primarul de la Boldurești va face ani grei de pușcărie. Suspectul ar putea fi învinuit de comiterea câtorva infracțiuni, iar cumulativ instanța ar putea să-i aplice o privațiune de libertate de până la 7 ani cu privarea dreptului de a conduce un transport auto

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE