În cadrul şedinţei Executivului, sâmbătă, 12 martie, ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa a declarat că se va comprima influenţa în  sectorul public şi se va oferi un spaţiu mai larg serviciilor şi sectorului privat.
“Se preconizează creşterea nivelului economic şi reducerea deficitului bugetar, ceea ce va duce la independenţa financiară a statului şi va permite să nu depindă pe termen mediu de asistenţa externă. Astfel, poziţia fiscală va fi mai stabilă şi se vor evita eventualele riscuri macroeconomice” a declarat Veaceslav Negruţă.
Potrivit raportului prezentat de către ministru, 83,1 % sunt veniturile totale sunt prevăzute din taxele fiscale, iar circa 555,5 mln lei sunt preconizate din investiţii. PIB-ul va însuma 81,2 mlrd lei, iar rata medie a inflaţiei va fi de 7,5 %. Salariul mediu lunar se va majora cu 11% şi va constitui 3 mii lei, iar în termeni reali acesta va fi majorat cu 3 %.
În raport se mai arată că exporturile vor creşte cu 14 %, pe când importurile cu 13%. Pentru anul 2011 se prevăd cheltuielile din bugetului naţional de stat de circa 32,6 mlrd lei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE