Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu spune că în acest an este puțin probabil ca în Moldova să vină operatorii de curse aeriene cu renume, iar aceasta s-ar putea întâmpla doar începând cu anul viitor. Spînu a declarat la Radio Moldova că „nu vrea să facă promisiuni, dar imediat ce vom avea rezultate vom anunța, sunt optimist că din 2024 vom avea mai multe rute”

Ministrul a vorbit și despre o posibilă revenire a companiei Wizz Air. Totodată, se discută și cu alte companii, cum ar fi EasyJet sau Ryanair, care ar opera zboruri spre cele mai solicitate destinații

„Unele companii s-au mobilizat mai repede și am văzut anunțuri mai rapide, altele sunt în proces de analiză. Săptămâna trecut s-a anunțat Grecia și Riga, Air Baltic, în continuare ducem discuții și cu alte companii ca să ne asigurăm că cetățenii din țara noastră, dar și cei din diasporă pot zbura direct la Chișinău, la un preț cât mai avantajos și cât mai comod, adică să avem cât mai multe rute. De exemplu Wizz Air, compania care a zburat de la Chișinău, și suntem în discuții ca să aducem compania înapoi. EasyJet din Marea Britanie la fel. Cu Ryanair se discută de mai mult timp”, a declarat ministrul. Nu vreau să fac promisiuni, dar imediat ce vom avea rezultate vom anunța, sunt optimist că din 2024 vom avea mai multe rute.

O altă problemă cu care se confruntă cetățenii sunt prețurile nesimțite la cursa spre București, care a ajuns să coste peste 300 de euro, iar ministrul Spînu spune că aceasta se datorează faptului că pe segmentul dat nu există competiție. La ora actuală această cursă este operat de compania Tarom deși și-au anunțat intrarea pe piață și cei de la Hisky.

„Prețurile exagerate pentru zborurile din Chișinău spre București sunt cauzate de lipsa de competiție, nu avem suficiente companii care asigură zboruri în această direcție. Voi fi la București în următoarele zile și voi aduce acest subiect în discuție și vom vedea ce putem face pentru reducerea acestor tarife”, a spus Spînu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE