Premierul Dorin Recean a fost întrebat astăzi în timpul audierilor din Parlament dacă bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, va deveni sau nu membru al Cabinetului de miniștri.

„Justiția trebuie să analizeze procesul de condamnare a celor care au fraudat și au comis ilegalități. Înțeleg că merge procesul. Trebuie să tratăm cu respect găgăuzii, tocmai de aceasta trebuie ca primul lucru care trebuie să se întâmple este cei care au fraudat trebuie să fie pedepsiți”, a declarat șeful Guvernului.

Evghenia Guțul a fost învestită pe 19 iulie în funcția de bașcan al autonomiei găgăuze, după alegerile locale din regiune care au avut loc pe 14 mai. Ea a fost candidatul Partidului Șor, declarat neconstituțional.

Pe 22 mai curent, Curtea de Apel Comrat a validat alegerile din autonomie, în timp ce polițiștii au inițiat un dosar penal pe faptul coruperii alegătorilor de către oamenii lui Ilan Șor în favoarea Evgheniei Guțul. „Procurorii sunt la etapa finală de acumulare a probelor în dosarul în care este vizată bașcanul Găgăuziei, urmând să fie expediat curând în judecată”, anunța procurorul general interimar, Ion Munteanu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE