Procurorul Mariana Cherpec a fost numită membru a Consiliului Superior al Procurorilor, după demisia scandaloasă a Olesei Vîrlan. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a CSP și urmează a fi transmisă procurorului general interimar.

„Mariana Cherpec este membrui supleant din partea procuraturilor teritoriale. Actualmente îndeplinește funcția de procuror în cadrul Procuraturii Chișinău, oficiul principal. Propun solicitarea detașării din funcție începând cu 18 martie curent”, a declarat președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă.

Cu vot unanim, CSP a decis constatarea vacanței funcției de membru al CSP din rândul procurorilor, transmiterea prezentei hotărâri procurorului general pentru demararea procedurilor administrative aferente detașării, începând cu 18 martie 2024, a procurorului supleant din cadrul CSP, Mariana Cherpec

Hotărârea poate fi contestată, timp de 10 zile lucrătoare, la CSJ.

Potrivit magistrat.md, Mariana Cherpec are o experiență de aproape 13 ani în procuratură. Imediat după absolvirea Institutului Național al Justiției, la 3 decembrie 2010, a fost numită în funcția de procuror în Procuratura sectorului Centru, municipiul Chișinău. Din luna noiembrie 2017 până în luna iulie 2019, Mariana Cherpec a activat la Procuratura mun. Chișinău, oficiul Botanica.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE