Președintele Maia Sandu sugerează Guvernului să publice lista beneficiarilor de subvenții

„Aș sugera ca Guvernul să facă publică listă beneficilor de subvenții, pentru că acești bani pentru subvenții nu sunt desenați de cineva”, a spus Sandu

„Despre acest protest al fermierilor cunoașteți că m-am întâlnit de nenumărate ori cu ei și am discutat. Știm că sunt probleme și în RM și în alte state și ele sunt generat de război care a distorsionat piața și căile logistice de export al produselor cerealiere. Guvernul a alocat aproape 2 miliarde de lei pentru a sprijini agricultura, asta nu înseamnă că nu sunt oameni care în continuare au probleme. Aș sugera ca Guvernul să facă publică listă beneficilor de subvenții, pentru că acești bani pentru subvenții nu sunt desenați de cineva”, a spus Maia Sandu.

După 5 zile de protest, agricultorii s-au așezat la masa de discuții cu premierul, Dorin Recean și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. În cadrul discuțiilor, guvernul le propune fermierilor să garanteze 90%, prin programul ODA, o sumă de 500 de mii de lei pentru mijloace circulante cu o perioadă de 18 luni de acordare inițială și cu 7% dobândă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE